Depaja Makanan is een écht familiebedrijf en biedt Indische maaltijden aan die gemaakt zijn naar de recepten die decennialang zijn overgegaan van moeder op (schoon)dochter.
Zo divers als de eilanden van Indonesië en de bewoners zijn, zo divers is ook de keuken. De smaak van de gerechten verschilt van streek tot streek en met het samensmelten van families ontstonden ook weer andere smaken.
Onze (over-)(groot-)moeders namen voornamelijk hun recepten uit Oost-Java mee toen ze de oversteek vanuit Nederlands-Indië maakten. In het Nederland van de jaren 50 waren echter weinig van de Aziatische kruiden, groenten en fruit verkrijgbaar die nodig waren om de gerechten te maken. Ze moesten dus op zoek gaan naar vervangende ingrediënten en gebruik maken van de gedroogde soorten die vrienden en familieleden zo nu en dan meebrachten. Met veel creativiteit lukte het hen om de geliefde gerechten op tafel te zetten, al was de smaak iets veranderd. Het Indische eten zoals wij dat nu kennen was ontstaan.